fredag 11 mars 2016

Kamala Beach Thailand dag nr 11

En inte så solig och inte så rolig dag men en fyndmarknad runt knuten.
Gårdagen avslutades ju med motorcykel-tuc-tuc från BangTao. Vad jag inte berättade var att jag brände mig på motorcykelns ljuddämpare när jag klev av. Det som såg ut att vara ett mindre litet brännsår i går visade sig vara ganska stort och djupt i dag. Alkohol i kombination med chock är en bra smärtdämpare. Fick uppsöka doktor för lite råd; inget bad utan vattentätt bandage samt smörja med bakteriedödande antiseptisk salva. Men sola och dricka öl gick bra:-)
Vattenståndet på stranden var högt, betydligt högre än normalt och den hittills uttorkade kanalen bakom stranden var fylld till hälften med grumsigt vatten.
Eftersom dagen inte bjudit på några större överraskningar så kan vi berätta om en händelse tidigare i veckan. All "personal" på stranden började bete sig lite underligt och när jag gick fram för att beställa öl så sa de att de kommer med ölen om en stund. Frågade då om ölen var slut, men tydligen var polisen här på inspektion, man får ju inte sälja alkohol på stranden:-) Det förklarar ju på ett logiskt sätt varför de har kyllådorna med öl och vin en bit bort i från de andra kyllådorna, samt varför den är övertäckt med svart pressenning:-)
Varje fredag avslutas med marknad precis bredvid hotellet, så även denna fredag. Eftersom detta är vår sista fredag så kröp shoppingmasken ännu mer i våra kroppar. Vi fyndade äkta Gant och Polo pikétröjor, äkta Crocs, äkta Louis Vuotton läderskärp, äkta RayBan solglasögon och en hel del oäkta t-shirts, allt till priser som om grejorna vore stulna. Hur kan de sälja allt så billigt, de måste ju ha otroligt bra avtal med leverantörerna?

Inga kommentarer: